De BTW over de stichtingskosten van uw parkeerplaatsen terugontvangen?


APS heeft haar dienstverlening in een unieke huurvorm gegoten. Hierdoor wordt het voor u als eigenaar, bij btw vrijgestelde verhuur, toch mogelijk btw terug te vorderen over de stichtingskosten van uw parkeerplaatsen. APS kent deze regeling van binnen en van buiten, inclusief de voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Wij maken de BTW aftrekbaar

U verhuurt uw van btw vrijgestelde parkeerplaatsen aan APS. Met als basis een goed doordacht exploitatiecontract en aanvullende afspraken, houdt u grip op de verhuur van deze plaatsen aan uw doelgroep en de huurprijs. U wordt volledig ‘ontzorgt’, APS regelt alle zaken aangaande de garage.

Wanneer u vóór ingebruikname van een nieuwe parkeergarage een samenwerking met APS bent aangegaan, kunt u alle btw over de stichtingskosten van uw parkeerplaatsen in één keer terugvorderen. Dit kan een bedrag zijn van vele (honderd)duizenden euro’s.

Indien de garage al in gebruik is, kunt u alsnog btw terugvorderen over ieder jaar dat ontbreekt aan de termijn van 10 jaren na ingebruikname. Dit is de zogenaamde herzieningstermijn.

Ook voor u?

Bedenkingen over de juridische kant? APS heeft goedkeuring van de belastinginspecteur. Het is een kleine moeite, eerst kort de mogelijkheden door te spreken. Bel APS!

Voor woningcorporaties is deze constructie zeker interessant!